Volgers

zaterdag 9 april 2011

New doll


Huaaj :] Er is een nieuwe doll namelijk : Natalie Portman , iedereen kent haar
wel hee !
Maar hier een biografie : (getypt door ik)


Natalie Portman, geboren Natalie Hershlag, (Jeruzalem, 9 juni 1981) is een Israëlisch-Amerikaans actrice. Ze werd in 2005 genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Closer, waarmee ze onder meer een Golden Globe won. In 2011 won ze de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol in de film Black Swan.

Portman' is een artiestennaam, naar haar grootmoeders oorspronkelijke achternaam.
Portman is Joods, van Poolse komaf. Ze werd geboren in Jeruzalem (Israël). Haar familie verhuisde naar Maryland, daarna naar Connecticut, waarna zij zich op Long Island vestigden.

Portman werd ontdekt in een pizzeria toen zij elf jaar oud was, door een agente van Revlon, die haar als model wilde. Op haar twaalfde maakte zij haar filmdebuut in Luc Bessons Léon, waarin ze een meisje speelde dat met een moordenaar bevriend raakte. Die rol was het begin van een patroon van het vertolken van karakters die gewoonlijk bijzonder intelligent en volwassen voor hun leeftijd zijn.
Portman werd genomineerd voor een Golden Globe in 1999 voor haar bijrol als Ann August in Anywhere But Here. In 2004 won ze deze prijs daadwerkelijk voor haar bijrol als Alice in Closer. Portman kreeg goede kritieken in Beautiful Girls en speelde een bijrol in Everyone Says I Love You. Star Wars-fans kennen haar als Padmé Amidala in de prequels, Star Wars: Episode I: The Phantom Menace, Star Wars: Episode II: Attack of the Clones en Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith.
In 2007 was Portman te zien in de videoclip van de single Dance Tonight van Paul McCartney[1]. Natalie verscheen tevens in de videoclip van Devendra Banhart. Het liedje heette Carmensita.
Portman is een vegetariër sinds ze acht jaar oud was. In 2009 werd ze veganiste, na lezing van het boek van S. Foer, 'Dieren eten'. Ze is afgestudeerd aan de beroemde Universiteit van Harvard in psychologie (2003). Ze staat bekend om haar sociale betrokkenheid. Zo werd ze in 2008 tot de ‘meest milieuvriendelijke ster ter wereld’ uitgeroepen door de groene website Grist.org en op het filmfestival van Venetië won ze datzelfde jaar de ‘Movie for Humanity’ award. Dit is de prijs voor de acteur of actrice die zich dat jaar het meest positief heeft ingezet voor goede doelen. Deze werd in 2008 voor het eerst uitgereikt.
Portman zet zich in voor onder meer de ‘Jane Goodall foundation’. Ze ondersteunt ook de campagne van FINCA Microfinance als ambassadrice. Dit is een organisatie die kleine sommen geld leent aan arme vrouwen om zichzelf uit de armoede te werken via het oprichten van bedrijfjes. Ze promoot daarnaast de schoenen van Té Casan, gemaakt van milieuvriendelijke en niet dierlijke materialen, ze zet zich in voor de berggorilla’s in Rwanda via het Mountain Gorilla Veterinary Project en is het gezicht van een firma die spaarlampen maakt.
In 2000 kreeg ze een aanbieding om Jubilee te spelen in X-Men maar weigerde deze, waarna dit personage uit het script werd geschreven. In mei 2008 maakte Portman als jongste jurylid deel uit van de Jury van het 61e Internationale Filmfestival Cannes.
In 2003 kreeg ze een relatie met acteur Gael Garcia Bernal, maar in 2004 gingen ze uit elkaar. Ook had ze korte tijd een relatie met zanger Devendra Banhart. Na een half jaar gingen ook zij uit elkaar. Tijdens het filmen van Black Swan kreeg zij een relatie met choreograaf Benjamin Millepied. Op 27 december 2010 is door hun woordvoerder bekend gemaakt dat zij zich hebben verloofd en dat Portman zwanger is. Zij verwacht haar eerste kind in 2011.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Just comment nice :)