Volgers

vrijdag 11 maart 2011

MONSTER HIGH


Huaaaaaaj , kennen jullie de dolls van "Monster High " op stardoll!
Nou vandaag keek ik naar het Nieuwsblad en ik zag dat ze een artikel schreven
over "Monster High" namelijk dat ze teveel lijken op "Bratz" , dit is wat ze zeggen:
'Monster High', de nieuwe poppenreeks van Barbiefabrikant Mattel, krijgt kritiek omdat de figuurtjes te mager zijn, te veel make-up dragen en epilatie zouden aanmoedigen.


De poppen van 'Monster High' hebben namen als Frankie Stein en Draculaura en worden opgevoerd als de dochters van bekende monsters. Uiterlijk doen ze denken aan de Bratz, de 'stoutere' popjes die de concurrent zijn van de brave Barbies, alleen hebben de 'Monster High'-popjes onrealistisch magere knieën en dijen.



Vooral het popje Clawdeen Wolf schiet bij ouders in het verkeerde keelgat. Omdat ze de dochter is van een weerwolf, spendeert ze hele dagen aan het 'waxen, scheren en epileren' van haar lichaam. 'Maar dat is een kleine prijs om er fantastisch uit te zien'. Het popje draagt een minirok, zware make-up en plateauzolen en omschrijft haar hobby als 'flirten met jongens'.



Volgens psycholoog Dale Atkins promoten de popjes op die manier een ongezond lichaamsbeeld bij hun doelpubliek, meisjes tussen de tien en de twaalf jaar. ''Met dit soort belachelijke rolmodellen creëer je een ideaal van schoonheid een lichaamsbeeld waar kinderen wel mee bezig moeten zijn'.



Volgens producent Mattel wordt de bedoeling van de popjes verkeerd begrepen: 'Monster High wil de boodschap geven dat het ok is om er anders uit te zien en je imperfecties te aanvaarden, net als die van anderen', zo laat een woordvoerder weten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Just comment nice :)